Vår historie

I tolv år har Brødrene Fevangs Barberstue AS satt sitt preg på Stavanger. Det er en 50-talls inspirert familiebedrift drevet av 3 lidenskapelige brødre, Kjetil, Morten og Anders. I den tradisjonelle Barberstua får menn hår- og skjeggpleie i stjerneklasse. Inspirert av en alt for tidlig død av vår kjære storebror og medgrunnlegger Thomas, i 2013, er vår visjon å gjøre en forskjell i hans minne. Vi ønsker å være et sted hvor mannen opplever å bli tatt vare på, faglig og medmenneskelig.

Barberstua

Forestill deg å entre en plass som utseendemessig ser eksakt lik ut en 50-talls barbershop, som fra de gode gamle mafiafilmene vi alle kjenner til. Dette kombinert med et interiør inspirert av dukkefilmen Flåklypa Grand Prix, for å fremheve den utdødde kulturarven til vårt elskede land – da har du Brødrene Fevangs Barberstue! En klassisk norsk barberstue.

 

Lokalisert i sentrum av Stavanger, en maritim og romantisk by på vestkysten av Norge, i en antikk og fredet bygning som en gang var en tobakk- og godteributikk, føles det ut som man går tilbake i tid. Fra elghodet på veggen, kvantum av ekte antikk, det brune & hvite sjakkmønstrede gulvet, de originale barberstolene brukt i Norge i gamle dager, den gjenkjennelige høyt spillende musikken fra den rette tidsepoken, de tungt dekorerte veggene med bilder av gamle helter og udødelige musikanter, til det mahogni-fargede brystningspanelet tatt rett ut fra de klassiske Hytte-Norge tradisjonene – alt er bevisst planlagt og nøye utvalgt til fineste detalj.

 

Tjenester bedriften tilbyr er herreklipp, tradisjonell knivbarbering, dandering av skjegg, trimming og forming av bryn, threading, voksing av øre og nesehår samt salg av relaterte hår og pleieprodukter for menn. Barbererne som ønsker deg velkommen er alle dresset opp med hatter, slips, skjorter, vester, blankpussede sko og hvite barberfrakker, som symboliserer profesjonalitet og service overfor kundene.

Foto:Jorunn Busk©2019 Gatemagasinet Asfalt

Bare for menn

Med hele sine hjerter er de merkverdig store kvinneelskere, men dette er en ren manneverden som James Brown ville sagt det. Så på resepsjonen er det skrudd fast en treplate inngravert med deres egenkomponerte rim: “Vi elsker deg kvinne, men fra denne Stue må du forsvinne!”.

 

Kundene i barberstolene er menn i alle aldre fra alle samfunnslag. Både damer og men er velkommen til å kjøpe gavekort på behandling og- eller produkter.
Vi legger også til rette for at de med handikap kan få komme i barberstua.  Er det umulig for kunden å komme til oss – ta kontakt så ser vi gjerne på løsninger. Barberstua er et fristed for mannen. Her hilser alle på alle. Her kan du dele det som ligger deg på hjertet. Menns psykiske helse er viktig.
– Det som blir sagt i barberstua, blir i barberstua.

 

”Brødrene Fevangs Barberstue i Stavanger har blitt en institusjon i byen. Det er neppe noen menn som ikke har fått med seg at Barberstua i Øvre Holmegate 7, midt i byens utestedsmekka, tilbyr en unik opplevelse. Stedet har til og med blitt en turistattraksjon, spesielt når cruisebåtene klapper til kai rett nedenfor. Men det er ikke bare ryktebørsen som har gjort denne spesielle stua viden kjent. Barberbrødrene har vært ekstremt flinke på sosiale medier, å fått mer oppmerksomhet i tradisjonelle medier enn langt større frisørsalonger og – kjeder kan drømme om.”

– Jarl Martin Garder (Journalist, Magasinet FRISOR, 5/2018)