Om Oss

Forestill deg å entre en plass som utseendemessig ser eksakt lik ut en 50-talls barbershop, som fra de gode gamle mafiafilmene vi alle kjenner til. Dette kombinert med et interiør inspirert av dukkefilmen Flåklypa Grand Prix, for å fremheve den utdødde kulturarven til vårt elskede land – da har du Brødrene Fevangs Barberstue! En klassisk norsk barberstue, ikke en overdreven rockabilly barbershop.

Lokalisert i sentrum av Stavanger, en maritim og romantisk by på vestkysten av Norge, i en antikk og fredet byggning som en gang var en tobakk- og godteributikk, føles det ut som man går tilbake i tid. Fra elghodet på veggen utsmykket med kaprede bh’er, kvantium av ekte antikk, det brune & hvite sjakkmønstrede gulvet, de orginale Theo. A. Koch’s & Koken Companies barberstolene brukt i Norge i gamle dager, den gjenkjennelige høytspillende musikken fra den rette tidsepoken, de tungt dekorerte veggene med bilder av gamle helter og udødelige musikanter, til det mahogany-fargede brystningspanelet tatt rett ut fra de klassiske Hytte-Norge tradisjonene – alt er bevisst planlagt og nøye utvalgt til fineste detalj.

Barbererne som ønsker deg velkommen når du besøker Barberstuen deres, er alle skikkelig dresset opp i Fedora-hatter, slips, skjorter, vester, blankpussede sko og hvite doktor-stil barberfrakker. Huden deres er tungt nedblekket med 90% like tattooveringer, og tro det eller ei alle sammen er også ekte blodsbrødre med stolte familieverdier, som reflektert i firmalogoen.

Med hele sine hjerter er de merkverdig store kvinneelskere, men dette er en ren manneverden som James Brown ville sagt det. Så på resepsjonen er det skrudd fast en treplate inngravert med deres egenkomponerte rim: “Vi elsker deg kvinne, men fra denne Stue må du forsvinne!”. Så hold dama di hjemme om du ikke ønsker å la henne sitte utenfor butikken å fryse ræva av seg, ventende på at du skal bli ferdig. Fevang er stolt velsignet med deres brede kundemangfold, alt fra klassefulle forretningsmenn, expatrioter, kule tenåringer, tattooelskere, militante soldater, lidenskapelige fotballspillere, gamle & vise, tøffe MC-medlemmer, stolte troende, familiekjære sønner og fedre, små babyhelter, gymrotter og den vanlige hverdagsmannen – hver mann med alder fra 0-100 er mer enn hjertelig velkommen!

Brødrene fikser deg opp seende ut som en million kroner, bare spør rundt. Ingen snarveier her, it´s all in the details! Du får akkurat hva du måtte ønske deg, en ekte skreddersydd signaturklipp, samme hva slags stil eller lengde du foretrekker. De spesialiserer seg også i presise knivbarberinger med varm duk og all slags skjegg- og bartedesign. Verdt å prøve, anbefales på det sterkeste!

Barbererne:

Thomas Fevang (Styreleder & 1. Barber): Født 7. januar 1987 – Død 21.januar 2013. Han var eldste mann i brødreflokken. Han har færrest metre over havet av dem alle, stolte 168 cm, men dog med sin store personlighet poengterer han stadig vekk at: “I tegneseriene er sjefen alltid lavest, og det samme gjelder for flertallet av verdenshistoriske ledere og berømte kjendiser. Bare se på Al Pacino, Picasso, Napoléon, Lenin, Stalin, Ghandi, Ghengis Khan og Tom Cruise!” Livsmottoet til Thomas er SHOW LOVE, som også står tattoovert på fingrene hans – familie og slekt vil nok si at han har arvet det samme hjertet av gull som til sin elskede Bestemor Åse. Omsorgsfull, kjærlig, utadvendt, reflektert og super morsom er verdier og egenskaper denne mannen oser over av. Å forfatte tekster og poesi og pleie sin treningsavhengighet for bodybuilding er noe av hva Thomas slår i hjel fritiden sin med. Ellers er han heller ikke vanskelig å be opp til dans, galskap og festligheter de gangene det søte liv lokker som verst. Og JA for de som lurer, Thomas er singel, haha!

Kjetil Fevang (Daglig Leder & 2. Barber): Født 6. juli 1989, to og et halvt år etter sin storebror, har Kjetil alltid vært fast bestemt på at han ikke er noen andre plass for det om. Kjetil har like sterk personlighet som en løve men er snillere enn et lite lam, og hvis det er noe denne mannen ikke gjør er det å kaste inn håndkle, heise hvitt flag og overgi seg til gi-opp-mentaliteten. Tattoovert på fingrene hans står livsmottoet til Kjetil, STAY TRUE. Å være tro, ekte og sann, både mot seg selv og andre, er noe denne mannen heiser høyt til topp i flaggstangen. Kjetil bruker ellers veldig mye av fritiden sin til å dyrke sin store hobby bodybuilding, som han og storebroren hans også konkurerer i på nasjonalt nivå. Han blir ved flere anledninger kalt for perfeksjonist, og i dette yrket av herrefrisering er det vell absolutt ingen feil! Og NEI for de som lurer, Kjetil er superstolt over å være gift med sin danske smukke kone Louice, haha!

Morten Fevang (3.barber): Født 21.mars 1994 er den fantastiske bror nummer 3. Han er 22 år og imponerer oss med sin vanvittige lærekurve. Denne råtassen tar tingene fort! Slik som sine brødre har Morten begynt å tattoovere seg likt som de to eldste, og samme humor, moral og livsglede finnes også i hans Fevang-blod. Tattovert på fingrene til Morten står livsmottoet HAVE HOPE, være flink til å se lyst på tingene, se fremtid, tenk langsiktig og sett deg delmål underveis, slik at man kommer i mål og oppnår de resultatene man ønsker seg! Denne mannen er direkte og hard, men på en fantastisk ydmyk og varm måte. Han vet alltid hva han vil og hvor han skal! (sammen med oss andre såklart..hehe:) Morten er veldig glad i og trene sammen med sine brødre på den lokale gymmen og har samtidig alltid hatt en stor forkjærlighet for boksehansker og kampsport! Funfact: Morten er enste broren i flokken som klarer å drikke en liter brus på under 30 sekunder! Haha..Tøfft! Musikalsk har han alltid vært og denne interessen for musikk har alltid ligget latent for de fire brødrene. Kanskje fra morsmelken? Er det et slagverk i nærheten ser du Morten drømme seg bort mens han “denger” løs på trommesettet og henter frem takter fra steder man ikke visste fantes! :) Morten blir straks “jærbuer” og flytter sammen med sin forlovede Randi ut til Vigrestad på nyåret, og NEI han åpner ikke en Vigrestad avdeling! hehe :)

Anders Fevang (4.barber): Født 14.oktober 1996 er Anders minstemann i firer banden med sine 20 år, en fantastisk gutt med selvlærte Reodor Felgen kunnskaper og en Mac Gayver hjerne. Denne gutten er råå! Han kan finne en løsning i de aller fleste situasjoner, så er det noe vi lurer på eller dukker det opp en tilfeldig ledning vi ikke vet hvor kommer fra, da er Fevangs 4. Barberer Anders den vi kontakter! Anders har som sine storebrødre også tatovert livsmottoet sitt på knokene, og i hans tilfelle er det påskriften TAKE CARE, og ingenting kunne vært mer beskrivende for denne karen. Han er en hardt arbeidende ung mann som alltid er presis i hva han måtte gjøre og fullfører en hver oppgave med glans og nøyaktighet! Dersom Anders har bestemt seg for noe, vell da gjennomfører han til det ytterste! Vi ELSKER Anders (som også er kalt butikkens solstråle)! Denne gutten har oppnådd mye på sin unge alder og har masse tilby! Selvfølgelig er også Anders svært aktiv på treningen sammen med sine to brødre, som han også sier han skal ta igjen. Vell tiden får vise..hehe :) Avslutningsvis, kan Anders skryte på seg at han mest sannsynlig har vært eneste 19åringen i Norge noensinne til å ta på seg oppgaven ved å kjøpe og forhandle frem 3 røde Chevrolet Corvetter på en og samme dag! Gjennomføringskraft.no! Når det kommer til sivilstatus skal vi ikke stadfeste noe riktig enda (ikke offisielt på facebook) da det fremdeles kiler litt i magen når han tenker på henne…<3

Betydningen av firmalogoen:

(laget av vår gode mann Marius Meyer, garantert Norges beste tattoovør!)

  • Skriften “Brødrene Fevangs Barberstue” er navnet på butikken, firmaet og varemerket vårt.
  • Slåhansken/ brass knuckle’n symboliserer vårt sterke brorskap – at vi alltid står sammen å slåss for drømmene våre og det vi tror på!
  • De 4 hjertene er for hver av brødrene, derfor initialene TKMA: Thomas, Kjetil, Morten & Anders – navnet til hver bror i kronologisk rekkefølge. TKMA står også for: “Tar Kniven Mot Adamseplet!”. Hjertene er også med på å understreke at alt er bygget på kjærlighet, ingen hat!
  • Korset med glorien (identisk til korset vi har tattoovert under vårt venstre øye) som sitter plassert i midten på slåhansken, symboliserer vår femte bror Stian som nå bor i Himmelen. Han var tredje bror i rekken, så korset fikk sin naturlige plassering i midten av intialene. Korset proklamerer også våre stolte familieverdier.
  • Firkløverne symboliserer at vi er 4 blodsbrødre som utfører samme yrke (så raskt de to siste er ferdig skolerte). Akkurat som firkløverne er dette er sjeldent uvanlig, noe som forhåpentligvis vil bringe med seg god lykke.
  • Barberknivene fremhever at vi er BARBERERE, som spesialiserer seg i klipp og barbering kun for mannfolk, IKKE stylister eller frisører.
  • Gul- og brunfargen er brukt for å gi følelsen av det gylne 50-tallet, når det var vanlig med slik virksomhet som vi driver.

Utleie av Barberstuens lokaler til bruk av location til film/ fotoprosjekter: Ta kontakt på e-mail fevangs.barberstue@gmail.com eller ring tlf. 51 86 1950 for en profesjonell samtale angående pris og tidsbruk.

Ønsker du å sponse Brødrene Fevangs Barberstue?: Ta kontakt på e-mail fevangs.barberstue@gmail.com eller ring tlf. 51 86 1950 for en profesjonell samtale angående sponsoravtale med gjensidige samarbeidsbetingelser og partnerskapsvilkår.

Babyens hode eier ikke et eneste strå,
det samme med bestefar gammel og grå.
Mellom krybbe og kremering,
ligger en hårklipp og barbering.
~fritt oversatt fra Samuel Goodman Hoffenstein.

Burning Love, Stay Sharp & God Bless fra Brødrene Fevangs Barberstue.

.…bare god gammeldags MANNDOM!