Barberstuen sliper knivene for Movember-aksjonen! Vis din støtte og hjelp mannen med prostatakreft.

Hallais Gentlemen & Mo Bros!

Barberstuen har blitt kontaktet av Movember Norge (http://no.movember.com/), som er en veldedig organisasjon til støtte for mannfolk med prostatakreft, på samme høyde som vi har dette for damer som kalles Rosa Sløyfe-aksjonen for brystkreft. Og vi stiller opp som representant for støtte av denne fantastiske organisasjonen.

Grunnen for at organisasjonen har navnet Movember, er fordi at den oppfordrer ALLE mannfolk, med mye eller lite skjeggvekst, til å spare frem bart i hele november måned. Så kombinasjonen av ordet Moustache (bart) og November, blir selvfølgelig Movember.Og deltar du i aksjonen får du tittelen Mo Bro foran navnet ditt, noe som bare hørres super kult ut.

Herrene som tar del i Movember  bidrar til å sette fokus på og fremme menns helse. Som vandrende, pratende plakater er Mo Bros med på å øke bevisstheten om temaet. I løpet av 30 dager i november er de mange gryende mustasjene et effektivt virkemiddel for å gi oppmerksomhet til et så viktig tema. Pengene som blir samlet inn bidrar til den viktige kreftforskningen. Og innsamlede midler i Norge går til Kreftforeningen og europeisk kreftforskning som støttes av Movember Global Action Plan, et tiltak som arbeider med et globalt forskningssamarbeid om prostatakreft.

Om man ser på fakta om prostatakreft i Norge, skjønner man hvorfor dette arbeidet er så viktig:

  • Prostatakreft er den vanligste kreftformen blant norske menn.
  • I Norge dør det gjennomsnittlig tre menn av prostatakreft hver eneste dag.
  • I Norge blir 4210 menn diagnosert med prostatakreft hvert år. Det betyr at 1 av 8 menn i Norge får prostatakreft i løpet av sin levetid.
  • 31728 menn i Norge lever med prostatakreft.
  • 1043 menn i Norge dør hvert eneste år av prostatakreft.

Barberstuen har opprettet en egen side til donasjon som du kan gå inn på for å vise din støtte, hvert minste øre teller. Her har vi også opprettet et lag som heter “Brødrene Fevangs Barberstue’s Venner” som du kan bli medlem av, for står vi sammen jo større er sjansen for flere hjelpende kroner inn til mennene som måtte trenge det.

Her er siden vår, sjekk den ut å bli medlem: http://mobro.co/fevangsbarberstue

Så sett i gang og spar, kom til oss og trim den og vis din støtte til Movember – for det er ingen fart uten bart! <3